بیشتر بدانیم, بیماری, سبک زندگی, مطالب

موم عسل

lazy موم عسل

عسل همراه با موم: در مورد سینوزیت، زکام اسپاسمی، ناراحتی های تنفسی، ورم معده و ورم لثه موثر است. در رابطه با برفک دهان آن را باید بجوید.
لازم به ذکر است که موم ماده ای است که دستگاه گوارش انسان و سایر جاندران قادر به تجزیه مولکولهای آن نیستند” یعنی پس از تغذیه جذب نمی شود و به همان صورت که تغذیه شده است از بدن دفع می گردد ” اما می تواند به سرعت به وسیله پوست جذب شود به همین دلیل امروزه آن در ساخت وسایل بهداشتی آرایشی نظیر کرم ها، پماد ها، ماسک های زیبایی صورت و غیره از اهمیت بسزایی برخوردار است.

جویدن موم عسل زنگ دندانها را می زداید و لثه ها را محکم می کند. جویدن نقل های تهیه شده با عسل و موم باعث ازدیاد ترشح بزاق جهت فعالیت ترشحی و حرکتی معده و سوخت و ساز بدن شده و اثر قابل توجهی روی گردش خون و ظرفیت کار ماهیچه ها دارد. این نقل ها به افراد سیگاری که تمایل به ترک آن دارند می تواند کمک بسیار مهمی نماید.
حتی موم عسل نیز خواص زیادی دارد و ماسک آن برای صورت، چین و چروک و فرو رفتگی های پوست را می پوشاند و پوست را لطیف می کند.به دلیل بی اثر و غیر فعال بودن موم زنبور عسل ، به راحتی با داروها مخلوط می شود، بدون این که هیچ واکنش ناخواسته ای بین مواد موثره و موم زنبور عسل رخ دهد.

مصارف دیگر موم: امروزه برای حفاظت داروهای حساس به هیدرولیز و اکسیداسیون، آنها را با لایه ای نازک از موم زنبور عسل می پوشانند، موم عسل به عنوان لایه هیدروفوب(Hydrophobe) پوششی در اطراف دارو ایجاد می کند و سبب آهسته شدن انحلال و آزاد سازی دارو می شود.

عسل دارای خاصيت اسيدی بوده و نگهداری و بسته بندی آن در ظروف فلزی بسيار خطرناک است؛ زيرا اسيد موجود در عسل موجب خوردگي فلزات مي شود سپس آن با مواد قندی عسل مخلوط می شود و روی کيفيت عسل تاثير می گذارد. سالم ترين روش نگهداري عسل در حجم کم ظروف شيشه ای، لعابی يا سفالی است برای نگهداری عسل به حجم زياد بايد از ظروف استيل، گالوانيزه و يا ظروفی که سطح داخلی آنها به وسيله مواد مقاوم به اسيد عسل پوشيده شده باشد، استفاده نمود. امروزه اغلب زنبور داران ايرانی از ظروف پلاستيکی 30 و 40 ليتری برای نگهداری عسل استفاده می کنند. اينگونه ظروف برای نگهداری عسل مناسب نبوده زيرا در جريان حمل و نقل موجب شکسته شدن آن و ضايع شدن عسل می شود. از يک طرف در انبار آن تحت تاثير اسيد های عسل قرار می گيرند و خورده می شوند و از طرف ديگر بوی پلاستيک موجب کاهش کيفيت عسل شده و پس از متبلور شدن عسل در آنها در موقع حرارت دادن و ذوب کردن عسل با مشکلات زياد مواجه خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *