از جمله فرآوردههای طبیعی است که مصرف خوراکی و دارویی داشته و این روزها بیشترین کاربرد را در تهیه انواع ترشی جات دارد. در یک لیوان سرکه ۳۳ کالری انرژی نهفته است و سرشار از ویتامینها و املاح معدنی است. مصرف سرکه در انواع ترشیها، شورها و سالاد های فصل باعث خوشمزگی و طعمدهندگی و تحریک اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر میکند.
از سوی دیگر، سالادهایی که با ترشیجاتی نظیر سرکه طعم میگیرند، سالمترین و مغذیترین نوع سالاد هستند چرا که این طعمها سبب جذب بیشتر مواد ویتامینی و پروتئینی موجود در مخلفات سالاد نظیر: کاهو، خیار و … میشوند، از این رو استفاده از سرکه در تهیه سالادهای فصل توصیه میشود.
استفاده از سرکه در کنار وعدههای غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربیها و دفع سموم کمک کرده و سبب کاهش چربی و کلسترول بد خون میشود.
اسید سیتریک موجود در سرکه، هضم و جذب کلسیم موجود در سرکه و سایر موادغذایی را آسان میکند و در سوختوساز بدن موثر است.
سرکه میتواند باکتریهای مضر سیستم گوارشی را از بین ببرد، بنابر این افرادی که در سیستم گوارش خود با مشکلاتی نظیر: یبوست، نفخ، اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجه اند، با مصرف سرکه میتوانند به رفع این مشکل بپردازند.
سرکه میتواند ترشح اسید معده را متعادل کرده و از بروز گاز معده جلوگیری کند.
سرکههای مصنوعی در مقایسه با طبیعی آن از خاصیتی برخوردار نیستند. رنگ اصلی این سرکهها سفید بوده که با رنگ کاراملی برخی از آنها را به رنگ سرکههای خانگی تبدیل میکنند. در این سرکهها به دلیل افزایش ماندگاری از مواد نگهدارنده استفاده میشود. بنابراین استفاده از سرکههای صنعتی برای تهیه انواع ترشی توصیه نمیشود.