مدت زمان کامل شیردهی طبق نظر قرآن کریم، ۲۴ ماه قمری است؛ لذا سعی کنید به هیچ وجه قبل از این مدت کودک را از شیر نگیرید.
راههای مختلفی برای ایجاد بی میلی کودک نسبت به پستان مادر وجود دارد؛ انواع روشهایی که منجر به بدرنگی و بدمزّگی پستان می شوند. پیشنهاد ما «صبر زرد» است که از قدیم الایّام به عنوان یک روش ساده و مؤثّر، مورد استفاده زنان ایرانی بوده است. مقدار کمی صبر زرد را در مقدار اندکی آب حل کرده روی سینه بمالید. رنگ سیاه صبر زرد باعث خواهد شد که کودک، رغبتی به گرفتن سینه نداشته باشد. کودکان سِمِج تر، معمولاً به محض چشیدن طعم تلخ صبر زرد، از شیر خوردن منصرف خواهند شد.
در مدت از شیر گرفتن کودک، شبها وقتی که کودک خواب است؛ یکی دو نوبت به او شیر بدهید تا کمی سینه تخلیه شود.
در روز، چند بار سینه را زیر آب سرد گرفته و با فشار ملایم به سمت عقب، آن را ماساژ دهید.
اکثر مادران با کارهای ساده فوق به نتیجه مطلوب خواهند رسید و کم شدن تحریک ناشی از مکیدن پستان، به تدریج، ترشّح شیر را متوقّف خواهد کرد. در مواردی که ترشّح شیر از سینه کم نمی شود می توان از داروهای خشک کننده استفاده کرد. راحت ترین راه آن است که مادر، روزی ۱ تا ۲ بار و هر بار یک قاشق غذاخوری «سُداب» را با یک لیوان آب، ۱۵ دقیقه روی حرارت کم جوشانده صاف کرده شیرین نموده میل کند.
در مدتی که کودک را از شیر می گیرید باید از مصرف غذاها یا داروهایی که باعث افزایش شیر می شوند، پرهیز کنید(رازیانه، شوید، آویشن، سیاهدانه، زیره سبز و …). اگر برای مادر قابل تحمّل باشد؛ می تواند در این دوره، مصرف غذاهای سردی را در رژیم غذایی خود، اندکی افزایش دهد.
یک اشتباه بسیاری از والدین این است که با این استدلال که بهتر است خود و فرزندانشان، یک بار این استرس را تحمّل کنند؛ به طور همزمان، اقدام به از شیر گرفتن و نیز آموزش کنترل ادرار و مدفوع(به زبان ساده، همان از پوشک گرفتن) به کودک خود می کنند که این اقدام نادرست است.