دیابت این روزها نامی آشناست و کمتر کسی است که نام آن را نشنیده باشد، رشد روز افزون و مخرب آن نتیجه تغذیه نادرست است و چون خون آشامی پنهان به سر وقت همه کسانی می آید که به خوراک خود توجه ندارند.
(دیابت به زبان ساده یعنی تجمع قند در خون بدون اینکه به انرژی تبدیل شود)
در حقیقت قند باید از خون وارد سلول ها شود و باعث تولید انرژی شود ولی به دلیل انباشت چربی در سلول ها و نبود یا کمبود انسولین، قند نمی تواند وارد سلول ها شود و در خون جمع شده و باعث سمی شدن خون می گردد.
انسولین یک نوع هورمون است که از پانکراس (لوزالمعده) ترشح می شود و وظیفه آن این است که قند خون را وارد سلول ها کند تا انرژی تولید شده و به عبارتی قند بسوزد و مصرف شود و میزان قند خون متعادل بماند.
به این شکل مدام قند در خون جمع شده و فرد به دیابت دچار می شود.
انواع دیابت: دیابت نوع ۱ دیابت نوع ۲ دیابت بارداری و متفرقه
در دیابت نوع ۱ تولید انسولین از پانکراس به دلیل از بین رفتن سلول های سازنده انسولین متوقف شده و به آن (دیابت وابسته به انسولین) می گویند و در دیابت نوع ۱ روزانه باید تزریق انسولین انجام بگیرد
درصد دیابت نوع ۱ حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد دیابتی ها را تشکیل می دهد و بیشتر سن زیر ۳۰ سال، ولی در سن بالاتر هم امکان دارد
دیابت نوع ۲ درصد بالاتری از دیابتی ها را تشکیل می دهد، حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد
دیابت نوع ۲ بیشتر در بالغین و سن ۳۰ سال به بالا مشاهده می شود
در دیابت نوع ۲ بدن قادر به تولید انسولین کافی نیست
دیابت بارداری، برای اولین بار در دوران بارداری ممکن است اتفاق بیفتد و معمولا بعد از بارداری رفع می شود ولی بعدا ممکن است در خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار گیرند
انواع متفرقه دیابت هم می تواند بر اثر جراحی، دارو ها (مانند کورتیکواستروییدها)، کمبود تغذیه و عفونت بوجود آید
خطرات دیابت کدام ها هستند؟
دیابت پیش زمینه سرطان است، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و شخص مستعد سرطان می شود
دیابت اختلال حسی بوجود می آورد و احتمال بروز زخم پا و قطع عضو افزایش پیدا می کند
ارتباط دیابت و آلزایمر به حدی قوی است که از سال ۲۰۰۵ به آلزایمر می گویند دیابت نوع ۳ به دلیل مقاومت به انسولین در آلزایمر هر ثانیه ۶ نفر بر اثر دیابت می میرند در دیابت چشم تار می شود و حتی به کوری می رسد
مشکلات جنسی و اختلالات نعوظ
بیماری لثه و کاهش شنوایی
علائم دیابت:
عفونت مکرر دیر خوب شدن زخم ها تاری دید خواب آلودگی و خستگی
چه عواملی باعث دیابت می شوند؟
گوشتخواری، خوراک های شیمیایی و ناسالم، لبنیات، تخم مرغ، قند و شکر صنعتی، وزن اضافی و ناسالم، تغذیه هر چه بادا
درمان دیابت چگونه است؟
داروهای شیمیایی و قرص و انسولین نمی توانند درمان حقیقی باشند و چه بسا بیماران باید تا آخر عمر خود دارو مصرف کنند و رنج بکشند
درمان حقیقی دیابت فقط با برنامه غذایی خام (گیاهخواری کامل)
و خوراک طبیعی گیاهی امکان پذیر است
خوراک گیاهی، خوراک حقیقی انسان است و سبب از بین رفتن بیماری ها و زندگی سالم می شود
رژیم درمان بیماران دیابتی
آرامش روحی و دوری از استرس و فشار های روحی و عدم حساسیت روی اعمال و رفتار دیگران مهم ترین رکن درمان می باشد.
تنفس صحیح که شامل دم خیلی عمیق و نگهداری نفس و سپس بازدم کامل و طولانی
تحرک بدنی در فضای باز و خاکی نرم و محیط سر سبز طبیعی داشته باشید . و ورزش اصولی و متناسب از پایه های اساسی دستیابی به سلامتیست . ( روی اسفالت و سالن ها نباشد )
روزانه حداقل دو نیم ساعت صبح و عصر ، حمام افتاب بگیرید بگونه ای که پوست بدنتان با نور مستقیم خورشید در ارتباط باشد .(از ساعت هشت تا یازده و چهار تا شش عصر )
بهتر است در طبقه همکف زندگی کنید زندگی در خانه های طبقاتی درمان را عقب میاندازد.
از آب چشمه استفاده کنید زیرا آب لوله کشی و خصوصا آب معدنی به دلیل افزودن چند نوع ماده شیمیایی بسیار مضر می باشند. روند اصلاح و بازسازی غدد را به تاخیر می اندازد.
وقتی با اب لوله کشی حمام می کنید حتما فن حمام برای تهویه گاز کلر حمام روشن باشد و یا درب حمام نیم باز باشد. ( گاز کلر برای سلامتی مضر است )
به درمان خود از این روش اعتماد و اعتقاد داشته باشید و درمان را پاداشی از سوی خداوند بدانید که به خاطر احترام به جسم خود و طبیعت به شما داده می شود.
به قولی 95 % موسیقی های تولیدی جهان عامل ایجاد افسردگی و تداعی کننده ناراحتی ها و مشکلات زندگی هستند لذا موسیقی ( بجز موسیقی های شاد که به وضوح لبخند را بر لبان شما جاری می کند و صداهای پرندگان، رودخانه، و سایر صداهای طبیعت ) اصلا گوش ندهید.
تنظیم کنید که حتما از ساعت 21 شب تا ساعت 4 صبح در خواب باشید، سحر خیزی کنید. زیرا مهم ترین و ضروری ترین زمان خواب در این بازه هاست. در ضمن در تاریکی مطلق بخوابید و از چراغ خواب استفاده نکنید، در موقع خواب سر خود را بیرون از پتو نگه دارید.
در فاصله زمانی 12 ظهر تا 4 عصر و از ساعت 9 شب تا 7 صبح هیچ گونه غذایی میل نکنید و این مدت را فرصت استراحت دستگاه هاضمه قرار دهید.
لباس سیاه نپوشید و فقط از رنگ های آبی، سبز، زرد و سفید استفاده کنید.
احتمال درمان فردی که یبوست دارد بسیار کم است. پس فورا با اصلاح تغذیه یبوست را درمان کنید.
رژیم غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت:
گشنیز و اسفناج در افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون موثر هستند.
بهتر است بیماران مبتلا به دیابت به جای مصرف شیرینیهای مصنوعی از عسل و رب سیب استفاده کنند و بهترین میوهها برای این بیماران: سیب رسیده شیرین، گلابی، انار، آلو، زردآلو و شاتوت است که بیماران میتوانند از آبمیوههای این میوهها نیز استفاده کنند.
مصرف ماهی و غذاهای دریایی به دلیل وجود امگا 3 و چربیهای غیر اشباع در بهبود دیابت و عوارض آن مفید است.
مصرف گشنیز تسکیندهنده صفرا و برطرفکننده التهاب و تشنگی در بیماران دیابتی است، گشنیز بر افزایش ترشح انسولین از پانکراس، کاهش قند خون و جلوگیری از بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران دیابتی موثر است.
همچنین مصرف جو تسکین کننده غلظت خون و صفراست و در پایین آوردن قند خون و افزایش حساسیت بافتی انسولین موثر است.
مصرف اسفناج برای بیماران دیابتی مفید است و برای آنها ملین محسوب میشود.
این سبزی از افزایش آنزیم ” آلدوز ردوکتاز” که یکی از مکانیسمهای بروز عوارض دیابت است جلوگیری میکند. همچنین اسفناج قند خون را کاهش میدهد.
سعی کنید چاشنی غذایشان آبغوره بی نمک باشد و غذای خود را با زردچوبه و زعفران رنگ دهد و از رب گوجهفرنگی استفاده نکنند.
مصرف آلو نیز حرارت صفرا را کاهش میدهد و باعث افزایش حساسیت بافتی به انسولین و کاهش نسبی قند خون میشود.
همچنین مصرف نخود ملین و تولید کننده خون است و طحال و کلیه را پاکسازی میکند.
همچنین به بیماران دیابتی توصیه میشود مصرف سیب را در برنامه غذایی خود داشته باشند چرا که علاوه بر کاهش قند خون از بروز عوارض دیابت جلوگیری میکند و حتی به افرادی که زمینه دیابت را در خانواده دارند توصیه میشود برای پیشگیری از ابتلا به دیابت سیب بخورند.
بنابراین به بیماران دیابتی توصیه میشود سوپ گشنیز، سوپ سبزیجات، ماهی، آبگوشت، خوراک ماهیچه و آلوبخارا، خورشت سیب درختی، کته گشنیز و شوید، شربت آبغوره و رب انار را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
رژیم غذایی ۱۵ روزه مخصوص دیابتیها :
افراد دیابتی بهتر است، رژیم غذایی ۱۵ روزهای را برای پاکسازی بدن از اخلاط فاسد داشته باشند و این افراد در ۳ روز اول رژیم غذایی خود به جای غذا فقط از ماهی کیلکا همراه با دارچین به صورت کبابی یا تنوری استفاده کنند.
دارچین تعدیلکننده اخلاط در بدن است و خود مانع فاسد شدن عفونتها در بدن میشود، البته باید خاطرنشان کنم که افراد دیابتی حتماً در این ۱۵ روز قند ناشتا و ۲ ساعت بعد از صبحانه را کنترل کنند؛ مصرف ماهی کیلکا با دارچین خود کاهشدهنده قند خون است.
دیابتیها در این ۱۵ روز از دمکرده گزنه بهعنوان چای مصرف کنند و میوهای جز سیب نخورند. همچنین، در صورت بروز ضعف میتوانند یک قاشق مرباخوری عسل را زیر زبان نگه دارند تا جذب عسل بهتر صورت پذیرد.
بعد از ۳ روز میتوانند غذاهای دیگر مصرف کنند، سوپ گشنیز که در تهیه آن از جو، گشنیز، شلغم، خرفه، شوید، اسفناج یا برگ چغندر، عدس، ماهیچه گوسفند یا گوشت جوجه خروس یا مرغ، کبک یا بوقلمون، آلوبخارا و یا آلوچه استفاده شده باشد و با روغن زیتون و آبغوره مصرف کنند.
خورشت سیب درختی غذای دیگری است که میتوانند در این ۱۵ روز از آن استفاده کنند با سیب درختی، غوره تازه یا آبغوره، گوشت گوسفند یا کبک یا بوقلمون، آلوبخارا یا آلوچه به اضافه کمی نمک و پیاز و زردچوبه تهیه میشود.
مصرف اسفناج برای بیماران دیابتی مفید است و برای آنها ملین محسوب میشود. این سبزی از افزایش آنزیم ” آلدوز ردوکتاز ” که یکی از مکانیسمهای بروز عوارض دیابت است جلوگیری میکند.
نخود آب غذا دیگری است که دیابتیها میتواند در این ۱۵ روز مصرف کنند و میتوانند به میزان لازم نخود با آب، کمی نمک، مقداری شوید و گشنیز روی شعله ملایم حرارت دهند تا پخته شود و از آبغوره بهعنوان چاشنی استفاده کنند البته غذاهای مخصوص دیابتیها زیاد است. بورانی گزنه که گزنه با پیاز و نمک و زردچوبه کاملاً پخته و کوبیده شود و همراه با ماست مصرف شود، نیز برای این بیماران مفید است. همچنین، میتوان از گزنه خورشت تهیه کرد به این ترتیب که گزنه همراه با نعنا، جعفری، گوشت گوسفند به اضافه مقداری نمک و زردچوبه و پیاز در تهیه این خورشت مخلوط شود.