سبک زندگی

جایگاه «روی» در سلامتی

lazy جایگاه «روی» در سلامتی

زینک یا همان روی یک ماده‌ معدنی ضروریست که روی عملکردهای بدن تأثیر زیادی دارد. «روی» دریافت‌شده از طریق مصرف مواد غذایی از دهها بیماری مانند آکنه، آلزایمر، صرع، پسوریازیس و غیره پیشگیری می‌کند.

«روی» یک ماده‌ معدنی مهم است که بدن برای انجام وظایفش به آن نیاز دارد.

 بدون دریافت کافی این ماده‌ معدنی تمام عملکردهای بدن دچار اشکال خواهد شد. کمبود این ماده‌ی معدنی می‌تواند به بر هم خوردن تعادل قند خون، کاهش سرعت سوخت و ساز بدن، اختلال در حس بویایی و چشایی، اختلال در تقسیم سلولی و سنتز DNA منجر شود.

«روی» باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود. در واقع این ماده‌ی معدنی می‌تواند با ویروس سرماخوردگی مقابله کند. نتایج مطالعات مختلف نشان می‌دهد که «روی» می‌تواند برای درمان زخم‌ها و جراحات نیز موثر عمل کند. این ماده‌ی معدنی از ابتلا به اسهال و همچنین آسیب های پوست و چشم پیشگیری می‌کند.

علائم کمبود «روی»

با وجود اینکه کمبود این ماده‌ی معدنی چندان شایع نیست اما در بین برخی افراد دیده می‌شود. کمبود «روی» با علائمی همراه است که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود:

 بی‌اشتهایی

 ضعف سیستم ایمنی بدن

ریزش مو

 اسهال

ناتوانی و ضعف

 آسیب‌های چشمی و پوستی

 کاهش غیرعادی وزن

کاهش سرعت بهبود زخم

 کاهش حس چشایی و بویایی

 رشد غیرعادی یا کند نوزادان و کودکان

چه کسانی در معرض کمبود «روی» قرار می‌گیرند؟

گیاه‌خواران: ما بیشتر «روی» را از طریق مصرف گوشت یا محصولات تولیدشده با گوشت دریافت می‌کنیم. در نتیجه افراد گیاه‌خوار تا 50 درصد بیشتر به «روی» نیاز خواهند داشت.

 افرادی که از بیماری‌های مربوط به روده رنج می‌برند: افرادی که از بیماری کلون، بیماری‌های مربوط به کلیه، سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر و غیره رنج می‌برند نیز در معرض کمبود این ماده‌ی معدنی قرار می‌گیرند؛ چون به راحتی نمی‌توانند «روی» را که از طریق مصرف مواد غذایی دریافت کرده‌اند جذب کنند.

زنان باردار و شیرده: از آنجایی که زنان باردار باید نیازهای جنین خود را به این ماده‌ی معدنی تأمین کنند باید قبل از دوره‌ی بارداری «روی» بیشتری مصرف کنند، برای همین این افراد بیشتر از افراد معمولی به «روی» نیاز دارند.

کودکانی که هنوز شیر می‌خورند: بچه‌ها تا سن هفت‌ماهگی می‌توانند نیاز روزانه‌شان به این ماده‌ی معدنی را از طریق شیر مادر تأمین کنند. اما بعد از هفت ماهگی نیاز روزانه‌شان به این ماده‌ی معدنی به میزان 50 درصد افزایش می‌یابد و شیر مادر به تنهای جوابگوی این نیاز نخواهد بود.

مواد غذایی سرشار از روی

برای اینکه باک «روی» بدن خالی نشود لازم است مواد غذایی سرشار از این ماده‌ معدنی را دریابید. علاوه بر برخی جانوران و غذاهای دریایی «روی» در گوشت گاو، تخمه‌ کدو، میگو، قارچ و اسفناج آبپز نیز وجود دارد.

چگونه «روی» بیشتری دریافت کنیم؟

برای اینکه «روی» کافی دریافت کنید مصرف انواع چای سیاه،مواد حاوی کافین را کاهش دهید. این نوشیدنی میزان ادرار را بیشتر می‌کند و به این ترتیب «روی» بدن از طریق ادرار دفع می‌شود.

تا جایی که می‌توانید از پختن زیاد غذاهایتان بپرهیزید. توجه داشته باشید که اگر زمان بخارپزکردن، استفاده از فر و آب پز کردن طولانی شود میزان «روی» مواد غذایی کاهش می‌یابد.

 تا جایی که می‌توانید از مصرف مواد غذای صنعتی،کارخانه ای،تراریخته و تصفیه شده دوری کنید. به عنوان مثال روند تصفیه کردن 75 درصد «روی» موجود در گندم را از بین می‌برد. برای همین تا جایی که می‌توانید از مصرف نان بدون سبوس خودداری کنید.

 گوشت‌های کم‌چرب میل کنید.

ظروف مسی،نعل اسب،حسوم استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *